Novim natječajem i povećanjem alokacije poduzetnicima na raspolaganju 200 milijuna kuna

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Ministarstvo gospodarstva usuglasili su stav oko poništenja natječaja „Poboljšanje konkurentnosti i učinkovitosti MSP-a kroz IKT“ kao i oko otvaranja novog poziva u najskorijem roku kojim će se podići alokacija za 400 %, odnosno na 200 milijuna kuna.

Ministrica reginalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac istaknula je da će izmjene u natječaju omogućiti većem broju prijavitelja da ostvare pravo na potporu. Privremeni poziv bit će objavljen u kratkom roku te će se obraditi sve prijave koje pristignu.

U ovoj financijskoj perspektivi, u sektoru poduzetništva, ugovoreno je oko 6 milijardi kuna, što pokazuje da su poduzetnici, a posebno mali, mikro i srednji uspješni u povlačenju EU sredstava.

Važno je napomenuti kako će troškovi projektnih aktivnosti biti prihvatljivi od dana podnošenja projektnog prijedloga na novi poziv, dok će troškovi pripreme projektnog prijedloga biti prihvatljivi od 9. srpnja 2018. godine.

Izvor: https://strukturnifondovi.hr/novim-natjecajem-i-povecanjem-alokacije-za-400-poduzetnicima-na-raspolaganju-200-milijuna-kuna-za-poboljsanje-konkurentnosti-i-ucinkovitosti-msp-a-kroz-ikt/

 

Eupro Consulting je savjetodavna tvrtka koja Vam pomaže u pronalaženju

učinkovitih i praktičnih rješenja uz individualni pristup svakom klijentu.

individualni pristup

Newsletter

Kontakt

Eupro Consulting d.o.o.
Pantovčak 7, 10000 Zagreb

Tel: 091 244 3387
Fax: 01 482 3438
E-mail: info@eupro.hr