Uspostavljen Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata

S ciljem pomoći općinama, gradovima i županijama u povećanju korištenja sredstava iz europskih strukturnih i investicijskih fondova, Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uspostavlja Fond za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Fond je direktna pomoć u sufinanciranju vlastitog udjela korisnicima kojima su dodijeljena EU sredstva u okviru programskih razdoblja 2007. - 2013., te 2014.– 2020. Riječ je o jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravnim osobama u njihovom većinskom vlasništvu ili suvlasništvu, kao i ustanovama čiji su osnivači općine, gradovi i županije.

Fond će se financirati iz 1,5% prihoda od poreza na dohodak, a procijenjena godišnja vrijednost je oko 150 milijuna kuna. Važno je naglasiti i da se neiskorištena sredstva prenose u iduću godinu, a poziv je otvoren do iskorištenja sredstava po načelu prvenstva prema datumu i vremenu podnošenja pojedinog zahtjeva za dodjelu sredstava. Udio sredstava za sufinanciranje vezuje se uz indeks razvijenosti jedinice lokalne odnosno područne (regionalne) samouprave prema mjestu ulaganja.

Minimalna vrijednost Zahtjeva za dodjelu sredstava po pojedinačnom projektu putem Fonda je 100.000  kuna, a maksimalna može iznositi 7.500.000 kuna.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije provodi postupak savjetovanja sa zainteresiranom javnošću o Nacrtu prijedloga Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Dokument je dostupan putem poveznice: https://esavjetovanja.gov.hr/ECon/MainScreen?entityId=1272

Izvor: http://www.strukturnifondovi.hr/

 

 

 

 

Eupro Consulting je savjetodavna tvrtka koja Vam pomaže u pronalaženju

učinkovitih i praktičnih rješenja uz individualni pristup svakom klijentu.

individualni pristup

Newsletter

Kontakt

Eupro Consulting d.o.o.
Pantovčak 7, 10000 Zagreb

Tel: 091 244 3387
Fax: 01 482 3438
E-mail: info@eupro.hr