Predstavljen akcijski plan za kulturni turizam

U Vukovaru, uoči otvorenja Muzeja vučedolske kulture, ministar turizma Darko Lorencin i ministar kulture Berislav Šipuš predstavili su akcijski plan za kulturni turizam. Plan je nastao na temelju Strategije razvoja turizma do 2020. godine kako bi odredili korake za razvoj jednog od ključnih proizvoda u narednih 5 godina.

Temeljem smjernica za razvoj kulturnog turizma koje proizlaze iz Strategije razvoja turizma RH do 2020., te poštujući postavljena ključna razvojna načela, definirano je 5 strateških ciljeva i 16 mjera koje se moraju realizirati. Ciljevi se odnose na razvoj i opremanje ključnih nacionalnih kulturno turističkih atrakcija kvalitetnim vizitacijskim sadržajima, osmišljen i pripremljen kulturno - turistički proizvodni portfelj na nacionalnoj i regionalnim razinama za plasman na turističko tržište. Namjera akcijskog plana je aktivirati međunarodno i domaće turističko tržište dobro osmišljenim marketingom kako bi se stvorila tržišna prepoznatljivost na međunarodnoj razini, te potakla domaća potražnja.

Akcijski plan za kulturni turizam nastao je u suradnji Ministarstva turizma, Ministarstva kulture, te Instituta za turizam, kako bi doprinio postizanju globalne prepoznatljivosti na turističkom tržištu, tržišnom repozicioniranju s destinacije sunca i mora prema ponudi raznovrsnih autentičnih sadržaja i doživljaja, vremenskom proširenju i geografskoj disperziji turističke potražnje, te bogaćenju proizvodnog portfelja turizma kako bi se povećao broj turističkih dolazaka i turistička potrošnja.

Akcijski plan razvoja kulturnog turizma /prezentacija (pdf)

Izvor: http://www.mint.hr/

 

Eupro Consulting je savjetodavna tvrtka koja Vam pomaže u pronalaženju

učinkovitih i praktičnih rješenja uz individualni pristup svakom klijentu.

individualni pristup

Newsletter

Kontakt

Eupro Consulting d.o.o.
Pantovčak 7, 10000 Zagreb

Tel: 091 244 3387
Fax: 01 482 3438
E-mail: info@eupro.hr