Objavljen 2. krug Poduzetničkog impulsa za 2015. godinu

Temeljem Programa poticanja poduzetništva i obrta – Poduzetnički impuls za 2015. godinu usvojenog na sjednici Vlade Republike Hrvatske 19. veljače 2015. godine, Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je drugi krug javnih poziva u sklopu I. Programskog područja. Riječ je o tri nova javna poziva ukupne vrijednosti gotovo 14 milijuna kuna namijenjenih jačanju konkurentnosti prerađivačke industrije, jačanju konkurentnosti uslužnih djelatnosti te sudjelovanju poduzetnika i obrtnika na inozemnim sajmovima.

Za Jačanje konkurentnosti prerađivačke industrije u novom krugu natječaja osigurano je 8,37 milijuna kuna, a poduzetnici mogu ostvariti potporu od 50 tisuća do 400 tisuća kuna. Njihovi projekti bit će sufinancirani u iznosu do 75% investicije za mikro i 50 % za mala poduzeća.

Za Jačanje konkurentnosti uslužnih djelatnosti mikro i malim poduzetnicima te obrtnicima na raspolaganju je 5 milijuna kuna, a moguće je ostvariti bespovratnu potporu od 30 tisuća do 200 tisuća kuna i to u iznosu do 75 % vrijednosti investicije.

Ministarstvo je otvorilo i novi Javni poziv za sudjelovanje poduzetnika i obrtnika na međunarodnim sajmovima i sličnim manifestacijama. Na taj način, poduzetnici i obrtnici mogu ostvariti od 30 tisuća do 80 tisuća kuna za svoje predstavljanje na stranim tržištima, a sufinancirat će im se do 80% troškova.

Javni pozivi objavljeni su na mrežnim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta i HAMAG-BICRO-a (www.minpo.hrwww.hamagbicro.hr), a prijave se zaprimaju isključivo od 20.07.2015. do 03.08.2015. godine.

Javne pozive za drugi krug možete preuzeti ovdje.

Upite vezane uz javne pozive moguće je podnijeti isključivo u  pisanom  obliku  na  adresu  e-pošte Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., a odgovori se objavljuju na mrežnim stranicama Ministarstva i HAMAG-BICRO-a. Dosadašnja pitanja i odgovore možete pročitati ovdje.

Izvor: https://poduzetnistvo.gov.hr/

 

Eupro Consulting je savjetodavna tvrtka koja Vam pomaže u pronalaženju

učinkovitih i praktičnih rješenja uz individualni pristup svakom klijentu.

individualni pristup

Newsletter

Kontakt

Eupro Consulting d.o.o.
Pantovčak 7, 10000 Zagreb

Tel: 091 244 3387
Fax: 01 482 3438
E-mail: info@eupro.hr